Muziekpodium DJS staat bekend om de kwaliteit van de jamsessies die met regelmaat op het programma staan. Op ons podium is ruimte voor professionals, semi-professionals en amateurmuzikanten met de nodige ervaring.

Bluessessie

De Blues Jamsessie is een open sessie die geleid wordt door één van de twee vaste huisbands. De huisband opent en sluit de avond. Daar tussenin kunnen andere muzikanten, zangers en zangeressen die ‘de blues’ hebben dat laten horen. Een backline is aanwezig, dus versterkers, drumkit, piano, keyboard en zanginstallatie kun je gerust thuislaten. Wie wil meespelen, kan zich bij binnenkomst melden bij de band.

The Music-Lab

The Music-Lab is een semi-besloten sessie voor ervaren amateurs en semi-professionals. Ook ervaren professionals nemen geregeld deel aan de sessie. Een musical director selecteert vooraf de deelnemers die zich aangemeld hebben, stemt het repertoire af en zorgt voor partituren. Iedere maand is er een ander thema met repertoire waarin herkenning en verrassing elkaar afwisselen. De regionale sessiemusici die het Music-Lab vullen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. Ook een keer deelnemen? Stuur een mail naar music-lab@muziekpodiumdjs.nl voor meer informatie.

Sesjun Sunday

Op initiatief van de ervaren pianist-componist Henri Noorlander en slagwerker Paul Scheepmaker blaast Muziekpodium DJS elke eerste zondag van de maand de jazzscene nieuw leven in met een jazz improvisatie- sessie voor instrumentalisten, zangers en zangeressen.
De Sesjun Sunday is een broedplaats waar instrumentalisten en zangers/zangeressen elkaar ontmoeten, samen improviseren, zich laven aan de kennis en ervaring van ‘oude rotten’ én spannende optredens verzorgen voor een nieuwsgierig jazzminnend publiek. Een vaste ritmesectie warmt op met een eerste set, waarna de wisselende deelnemers in de tweede set samen musiceren. Bij iedere Sesjun Sunday is er een lijst met 10 nummers waaruit deelnemers kunnen kiezen. Wil je ook meedoen? Er wordt gespeeld zonder te repeteren, zonder arrangementen of allerlei aanpassingen. Spannend natuurlijk, maar dat maakt het des te belangrijker om naar elkaar te luisteren, te improviseren en echt sámen te spelen. Aanmelden kan via een mailtje naar Henri Noorlander, de lijst met nummers voor deze maand vind je hier.