DJS is in 1947 ontstaan uit een onuitputtelijke passie voor muziek. Niet zomaar muziek, maar geïmproviseerde muziek in het bijzonder. Blues, jazz, world, funk of soul….dat maakt niet uit. Wij houden van muziek die ruimte laat voor het vertellen van een verhaal door een mooie solo, met ruimte voor eigenzinnige interpretaties, voor het volgen van je eigen pad. Met ruimte voor noten die soms schuren met conventionele harmonieën, maar die toch altijd weer hun weg vinden en thuiskomen. Ons programma is veelzijdig en spannend. Altijd live en altijd puur; recht uit het hart. Nooit elitair; altijd met beide benen op de grond. Open en nuchter. Gewoon en toch bijzonder. Gewoon bijzonder!

Blues & Roots

Bij Muziekpodium DJS is veel aandacht voor Roots muziek. Van Delta Blues tot Blues Rock en van Rhythm & Blues tot Rock ‘n Roll. Alle stijlen binnen dit genre komen aan bod met zowel nationale- als internationale top bands. Zin in een goede live band en swingend publiek of gewoon een gezellig biertje? Kom dan eens langs op een vrijdagavond, bluesavond.

Jazz & Beyond

Jazz is dead? Hell no! Jazz & Beyond is een jazzy avond die een net wat andere uitstraling heeft dan de reguliere jazz programmering op ons podium. Een frisse mix van live muziek en deejays met aandacht voor hippe dansbare stijlen als Nu-Jazz, Soul, Funk, Afro en Latin geven deze avond een bijzonder swingend karakter.

World

Met enige regelmaat is er op ons podium ook geweldige Wereldmuziek te vinden. Bands met swingende en dansbare muziek in diverse stijlen zoals Latin, Afro, Samba en aanverwante stijlen worden uitgenodigd om het publiek te trakteren op een gezellige avond. Deze avonden worden verder omlijst door een passende DJ met een brede kennis van wereldmuziek.

Homegrown

Naast het programmeren en promoten van jazz, blues, world en aanverwante muziekstijlen, heeft Muziekpodium DJS van oudsher als tweede doelstelling het helpen ontwikkelen van talent. Een indrukwekkende rij musici die later in hun carrière uitgroeiden tot belangrijke Nederlandse artiesten zijn hun loopbaan onder meer bij ons begonnen, zoals bijvoorbeeld: Frans Vermeerssen, Benjamin Herman, Hein van der Geyn, Eric Vloeimans, Harmen Fraanje, Joris Roelofs, Soo Cho en Gideon van Gelder. Onder het kopje Homegrown presenteren we regelmatig een lokale band die bezig is met jazz, soul, blues of wereldmuziek. Goede live muziek uit de regio op weg naar het grote podium.

Do it yourself!

Niets is zo leuk als zelf muziek maken. Toch? We bieden met ons podium een platform voor spannende muzikale ontmoetingen. Interactie tussen musici met uiteenlopende achtergrond en ervaring, maar ook ontdekken van nieuwe stromingen en repertoire. Het komt allemaal voorbij tijdens de Blues Jamsessie op vrijdag, het Music-Lab op zaterdag en op de laidback Sesjun Sunday. Geen oneindig gepiel, maar sessies op niveau met een kop en een staart die ook door het publiek al jarenlang goed bezocht en hoog gewaardeerd worden. Wil je zelf deelnemen aan één van de sessies? Kijk dan hier voor meer informatie.