Ongeremde jazzklanken. Swingende salsa. Melancholische blues. In Muziekpodium DJS klinkt het al meer dan 75 jaar voor iedereen die het wil horen. Opgericht in 1947 als Dordtse Jazz Sociëteit heeft DJS zich ontwikkeld van (de oudste nog bestaande Nederlandse) jazzclub tot een intiem muziekpodium dat jaarlijks ruim 100 concerten organiseert in diverse muziekstijlen.

Dit doen we samen met zo’n 70 vrijwilligers die zich met DJS verbonden voelen dankzij een onuitputtelijke passie voor muziek. Niet zomaar muziek, maar kwalitatieve live muziek in het bijzonder. Blues, jazz, world, funk of soul….dat maakt niet uit. Wij houden van muziek die ruimte laat voor het vertellen van een verhaal door een mooie solo, ruimte voor eigenzinnige interpretaties, voor het volgen van je eigen pad. Met noten die soms schuren met conventionele harmonieën, maar die toch altijd weer hun weg vinden en thuiskomen.

Ons programma is veelzijdig en spannend, maar nooit elitair. Altijd live en altijd puur; recht uit het hart. Onze locatie is intiem en gezellig en dankzij de recente verbouwing weer helemaal van deze tijd. Musici behorend tot de top van de Nederlandse jazz- en bluesscene komen er graag spelen vanwege de interactie met het publiek. In Muziekpodium DJS kun je na afloop van een concert gewoon een biertje drinken met je favoriete band.