zaterdag 1 juni 2024

Omar Ka & Fula Band

Op zaterdag 1 juni staat Muziekpodium DJS volledig in het teken van de betoverende klanken van Afrikaanse muziek; van Fulani Folk tot Dakar Beats en van Afro Reggae tot Desert Blues. Omar Ka & Fula Band brengen de onweerstaanbare West-Afrikaanse groove, mbalax en andere Afrikaanse ritmes, gekruid met een stevige portie funk en een pittige jazzsmaak.

Omar Ka heeft samengewerkt met een verscheidenheid aan muzikanten zoals Lilian Viera, Izaline Callister, Mark Lotz, Anton Goudsmit, Leoni Jansen, Hans Dulfer, Michael Prins en DJ Tiësto, evenals met bands zoals Kasba, ABU en FaKruTu. “Het leven is een ervaring, het leven is onderzoek. De enige echte universiteit is de Universiteit van het Leven.” Dezelfde nieuwsgierigheid typeert zijn muziek en repertoirekeuze.

De Senegalese Rotterdammer Omar Ka komt van de Fulani, de nomaden van West-Afrika met een rijke muziektraditie. Zijn gevoelige vocalen en intrigerende gitaarmelodieën verraden onmiddellijk zijn van oorsprong Nigeriaanse afkomst, terwijl mbalax, reggae en funk beats zijn muziek stevig verankeren in de bruisende straten van Dakar.

Dit vind je vast ook leuk