zaterdag 4 mei 2024

Oak ft Sjoerd van Eijck

Op zaterdag 4 mei betovert pianist Sjoerd van Eijck met zijn ensemble OAK het podium van DJS! Geniet van de stille poëzie van de piano met invloeden uit de vrije improvisatie, klassieke muziek (van Bach tot Ravel) en melodische jazz.

Van Eijck heeft een bijna fysieke band met het instrument. “De resonantie van de aangeslagen snaren, het zingende hout. Ik componeer het liefst achter de piano. Ik heb niet zoveel nodig, een paar trefzekere akkoorden. Achter de vleugel begint voor mij de magie.”

De tijd is rijp om als componist en bandleider de schijnwerpers op te zoeken. Van Eijck heeft louter musici om zich heen verzameld die zijn intieme stijl tot in het kleinste detail aanvoelen. Trompettist Koen Smits, bassist Alessandro Fongaro en slagwerker Willem Romers voegen rijke kleuraccenten en stuwende ritmiek toe aan Van Eijcks onmiskenbare pianosignatuur.

Ik vertel een verhaal dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan beleven. De luisteraar wordt iedere keer meegenomen op een reis die nooit hetzelfde is”, benadrukt Van Eijck. Sjoerd ontving lovende reacties voor zijn debuutalbum en won een Edison voor “Listen To The Sound Of The Forest” (2019).

Dit vind je vast ook leuk