zaterdag 18 mei 2024

Michiel Stekelenburg’s Catharsis

Op zaterdag 18 mei brengt gitarist en componist Michiel Stekelenburg, het opwindende geluid van zijn nieuwe project Catharsis naar Muziekpodium DJS. Catharsis belooft een avond van muzikale verkenning en emotionele ontlading, waarbij het publiek wordt meegenomen op een reis door de diepten van de menselijke ziel….

Michiel Stekelenburg is geen onbekende in de moderne jazzscene, waar hij zich heeft onderscheiden als een begaafd componist en gitarist. Zijn eerdere werk met verschillende formaties heeft hem veel lof en erkenning opgeleverd, waaronder de #1 positie op de iTunes Jazz Charts en een vermelding bij de top 10 beste jazzgitaristen in de Benelux volgens vakblad Gitarist.

Op zijn nieuwe album Catharsis introduceert Michiel nu een nieuw septet, bestaande uit getalenteerde musici die samen de grenzen van muzikale expressie verkennen. Door jazz, rock, indie en moderne gecomponeerde muziek te combineren, creëert het septet een fris en dynamisch geluid dat zowel vurige geïmproviseerde solo’s als etherische texturen omvat.

Het thema van het Catharsis Project raakt aan persoonlijke ervaringen en emoties, zoals Michiel zelf uitlegt: “Dit album is niet alleen een verzameling van stukken; het is een reis door mijn ziel, een zoektocht naar de balans tussen mijn innerlijke wereld en de verwachtingen van de buitenwereld.”

Dit vind je vast ook leuk