zondag 13 oktober 2024

Masha Bijlsma featuring Ilja Reijngoud

Op zondag 13 oktober treedt de Masha Bijlsma Band, versterkt door de gerenommeerde trombonist Ilja Reijngoud, op in Muziekpodium DJS te Dordrecht.

In dit kwintet voert de geweldige stem van Masha Bijlsma de boventoon, hoewel ook de overige bezetting van haar band, bestaande uit topblazer Ilja Reijngoud op trombone en de strakke, swingende ritmesectie met Hans Kwakkernaat op piano, Ruud Ouwehand op contrabas en Dries Bijlsma op drums, zich vrij improviserend stevig van zich laat horen.

De groep speelt zowel eigen werk als prachtige arrangementen van nummers van onder andere Abbey Lincoln, Charles Mingus, Jasper van ’t Hof en Tony Lakatos, met wie Bijlsma meerdere cd’s heeft opgenomen.

Masha Bijlsma behoort waarschijnlijk tot de meest onderschatte jazzvocalisten van Nederland. Ze heeft een imposant vol stemgeluid met een enorm bereik en hier en daar een aangenaam rauw randje. Haar stem klinkt Amerikaans en over ‘For love of Abbey’, haar tribute-cd voor de befaamde in 2010 overleden Amerikaanse zangeres Abbey Lincoln, schrijft Ruud Meijer in HP-de Tijd:

‘Bijlsma zingt net zo ‘zwart’ als dat ze blank en blond is. En dat met een timing en tekstinterpretatie om jaloers op te zijn’.

Dit vind je vast ook leuk