zondag 17 november 2024

Jan van Duikeren’s JvD4 ft. John Engels & Marcel Veenendaal (Di-rect)

Als fan van Di-rect’s leadsinger Marcel Veenendaal heb je vast al tickets voor De Kuip, maar als je hem echt van dichtbij wilt meemaken kom je op zondagmiddag 17 november naar het intieme Muziekpodium DJS. Daar treedt hij op met trompettist Jan van Duikeren en drumlegende John Engels.

Van Duikeren ontving eerder twee Edisons voor zijn album Short Stories met JVD4 en de strijkers van het Metropole Orkest. Alleen al het gerucht dat Van Duikeren samen met de inmiddels 88-jarige drumlegende John Engels, Karel Boehlee (piano) en Aram Kersbergen (contrabas) ging samenwerken, zorgde in 2015 voor een uitnodiging van het befaamde Tokyo Jazz Festival en een Japans platencontract.

Het zegt iets over de internationale status van de vier bandleden. De naam JVD4 is ook een Japans idee, vanwege de onuitspreekbare namen van het viertal.Speciaal voor dit concert wordt dit dynamische kwartet versterkt met Di-rect zanger Marcel Veenendaal. We kennen hem natuurlijk als een geweldige rockzanger, maar hij heeft al bij meerdere gelegenheden bewezen dat hij een veelzijdige zanger is die niet alleen rock zingt.

Een unieke combinatie dus die je niet mag missen. Verwacht een mix van hun mooiste eigen composities, aangevuld met een aantal persoonlijke favorieten van de bandleden.

Dit concert maakt deel uit van de serie TOP-concerten, en heeft  aangepaste ticketprijzen voor donateurs.

Dit vind je vast ook leuk