vrijdag 20 september 2024

Fat Harry & the Fuzzy Licks

“Contemporary blues” is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam; deze laat zich niet rangschikken. Het laatstverschenen album “Hard Lovin” Man” staat bol van de diversiteit en en zelfgeschreven songs. Op het album zijn gastbijdragen van “The King Of Beale Street” Preston Shannon en Henry Oden op bas.

Soms klinkt er funk, soul en rhythm & blues, om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues. De binnen- en buitenlandse pers schreef met superlatieven.

Ook is de band niet onopgemerkt gebleven aan de andere kant van de oceaan. In 2007 verscheen het nummer “Drivin” Machine” op de sampler cd van het toonaangevende magazine “Big City Blues” en imponeerde Fat Harry’s spel in befaamde Chicago bluesclubs als Buddy Guy’s Legends en de Kingston Mines.

In 2009 was de cirkel rond toen Harry’s grootste muzikale invloed Joe Louis Walker het door Harry en zijn vrouw Denise geschreven nummer “Send You Back” coverde op zijn album “Between A Rock & The Blues”.

Lineup: Fat Harry – zang/gitaar, Jan de Ligt – sax, David Franco – toetsen, Jacco van den Heuvel – drums, Remko Deijl – bas

Dit vind je vast ook leuk