zaterdag 19 oktober 2024

Benjamin Herman’s Bughouse

Op veler verzoek keert Benjamin Herman op zaterdag 19 oktober terug in Muziekpodium DJS. De bekende saxofonist is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en heeft hij meer dan vijftig albums uitgebracht, zowel met zijn band New Cool Collective als soloartiest. Benjamin is een muzikale veelvraat en speelt van traditionele jazz tot punkjazz en van filmmuziek tot post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg.

Met zijn project Bughouse brengt Benjamin Herman een langgekoesterde wens in vervulling door zijn eerste muzikale liefdes, punk en jazz, samen te voegen. “Al jaren had ik dit plan in mijn hoofd. Ik kon alleen de juiste muzikanten niet vinden,” vertelt Benjamin.

Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens was de line-up compleet. Het resultaat, het album Bughouse (2018), bevat 20 explosieve composities met een gemiddelde duur van 2 minuten.

Hoewel Benjamin Herman veelal bekend is als jazzmuzikant, is hij als beginnend muzikant sterk beïnvloed door de DIY-mentaliteit die eind jaren ‘70 met de punkmuziek uit Engeland overwaaide. “Toen ik begon met spelen, rond mijn negende, waren overal bandjes en ze persten zelf plaatjes en regelden zelf hun gigs. Dat heb ik altijd heel cool gevonden en motiveerde mij als tiener om zelf muziek te maken op mijn eigen voorwaarden.

Dit concert maakt deel uit van de serie TOP-concerten, en heeft  aangepaste ticketprijzen voor donateurs.

Dit vind je vast ook leuk