Culturele ANBI status

Bij Muziekpodium DJS draait alles al ruim 75 jaar om het programmeren van kwalitatieve live muziek die je niet iedere dag op de radio hoort. Dat doen we zonder winstoogmerk en met behulp van zo’n 70 enthousiaste vrijwilligers. Om deze reden is Muziekpodium DJS (Statutaire naam Stichting Concert DJS) in 2015 door de Belastingdienst aangewezen als culturele ANBI. ANBI staat voor: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De culturele ANBI status heeft zowel voor Muziekpodium DJS als voor particuliere donateurs en zakelijke sponsoren fiscale voordelen:

  • Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.
  • Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
  • Een ANBI hoeft geen erfbelasting of schenkbelasting te betalen over erfenissen en schenkingen die de ANBI ontvangt.

Wil je Muziekpodium DJS steunen met een aftrekbare, eenmalige of periodieke gift? Stuur dan een mail naar penningmeester@muziekpodiumdjs.nl en wij nemen direct contact met je op!

Informatie

Uit de ANBI-status volgt een informatieplicht. Met onderstaande informatie op deze pagina voldoet DJS aan deze verplichting.

Toelichting belastingdienst over culturele ANBI: https://www.belastingdienst.nl/anbi